Laulukilpailu 2020

Pentti Viherluoto -laulukilpailu 2020 ”Puhelinlangat laulaa” Turussa 17.-18.10.

OSALLISTUJAT VALITTU!

Määräaikaan saapuneiden ilmoittautumisten/ennakkoäänitteiden perusteella kilpailuun on valittu seuraavat osallistujat:

MIESTEN SARJA – Pertti Karjalainen, Pentti Koskimaa, Ilpo Lehtonen, Tauno Leinonen, Martti Luolamaa, Markku Luomanen, Arto Reunanen, Juha Simola, Rauno Teitti, Mauri Tuominen. NAISTEN SARJA – Birgit Hast, Helena Heimola, Aino Karjalainen, Terttu Karjalainen, Eija Kettunen, Sirkka Näsi, Sini Silvan, Jaana Sola, Iira Virtanen, Henriikka Välimäki. JUNIORISARJA (8-15v.) – Elli Kangasperko, Sanni Kangasperko, Alli Kivijärvi.

Juniorisarjassa järjestetään mahdollisesti ”täydennyshaku” koulujen lukuvuoden alkaessa ja siinä toivossa, että koululaisten opiskelu- ja harrastusolosuhteet ovat taas normalisoituneet.

PENTTI VIHERLUOTO -LAULUKILPAILU 2020

Vuoden 2020 laulukilpailussa etsitään lähinnä perinteisen iskelmätyylin ilmaisua, mikä parhaimmillaan perustuu hyvään rytmin käsittelyyn, musikaaliseen ja sisäistettyyn tulkintaan sekä taidokkaaseen äänenkäyttöön. MUKANA JUNIORISARJA: Viherluodon tuotannossa on jonkin verran myös lastenlauluiksi luokiteltavia teoksia. Tämänkertaisen kisan ohjelmistoon ei kuitenkaan valittu junioreille varsinaisia ”lastenlauluja” vaan kappaleita, jotka soveltunevat monentyyppisiin nuorten laulajien mieltymyksiin ja tulkintoihin.

KILPAILUN TAUSTAA

Turkulainen säveltäjä Pentti Viherluoto (9.3.1915-18.11.2004) lukeutuu kotikaupunkinsa musiikkielämän, etenkin kevyen musiikin pitkäaikaisiin vaikuttajiin. Hänen jo 1930-luvulla alkanut säveltäjän- ja muusikonuransa on samalla myös merkittävä osa koko Suomen populaarimusiikin historiaa.

V. 2015 perustettu Pentti Viherluoto -seura haluaa laulukilpailun myötä tarjota estradeja uusille tulkitsijoille sekä samalla jatkaa työtään Viherluodon laajan tuotannon ylläpitämiseksi ja esilletuomiseksi.

Wikipedia luonnehtii: ”Lähinnä vaatimattoman persoonansa vuoksi Viherluoto on nimenä jäänyt suurelle yleisölle tuntemattomaksi, vaikka hänen sävellystyylinsä oli lähellä Toivo Kärjen tyyliä.”

16-vuotiaasta lähtien Pentti nähtiin viihde- ja tanssiorkesterien riveissä, aluksi tenoribanjoineen, myöhemmin erottamattomana parina omimman ja rakkaimman instrumenttinsa kitaran kanssa.

Ensimmäiset levytykset hänen sävellyksistään tehtiin jo 1940-luvun alkupuolella, ja suosioon nousivat pian monet ikivihreiksi muodostuneet sävelmät kuten Punaiset lehdet, Aamu Airistolla, Pieni polku, Kaukainen ystävä, Musta ruusu jne. Viherluotoa ovat vuosien varrella tulkinneet monet laulajasuosikit, tunnetuimpana kenties Katri-Helena letkajenkkaversiollaan foksista ”Puhelinlangat laulaa”.

KILPAILUN SUOJELIJANA TOIMII pitkän uran tehnyt turkulaisduo MATTI & TEPPO!

NÄIN OSALLISTUT :

Kilpailun osallistujat valitaan esikarsintaäänitteen perusteella. LUE LISÄÄ sivulta ”Laulukilpailun säännöt” ja ilmoittaudu 15.5. mennessä. https://penttiviherluotoseura.wordpress.com/laulukilpailun-saannot/

ILMOITTAUTUMISLOMAKE löytyy omalta sivultaan ”Ilmoittaudu laulukisaan”.

KILPAILUPAIKKA

Semifinaalin 17.10. ja finaalin 18.10. tapahtumapaikkana on Ravintola KÅRENin juhlasali, legendaarinen turkulainen juhla- ja keikkapaikka Hämeenkatu 22, 20500 Turku.

Talon kahvio on auki koko tapahtuman ajan.

MUUSIKOT

Kaikkia kilpailijoita säestää Elina Ukkonen Band.

Huom. kisaan valmistautuville laulajille:

Semifinaalin/finaalin kaikkien erien kaikki kappaleet esitetään nuotin mukaisena ja kirjoitetusta sävellajista! (Katso kilpailukappaleiden lista ja lähde sivulta ”Laulukilpailun säännöt”)

AIKATAULUT

Semifinaalin aikataulu – la 17.10.2020

klo 14.00 Juniorit

klo 16.00 Aikuiset/naiset

klo 17.00 Aikuiset/miehet

Finaalin aikataulu – su 18.10.2020

klo 14.00 Juniorit

klo 15.00 Aikuiset/naiset

klo 16.00 Aikuiset/miehet

klo 18.00 Aikuisten Superfinaali

klo 19.30 Tulokset ja palkintojenjako